Ik ben Suzanne Bruin, het gezicht achter De Plaatjesmaker. In 1998 begon ik aan de studies communicatie-wetenschappen en bedrijfseconomie in Amsterdam, met het idee 'iets' te gaan doen in de creatieve industrie. Het leidde tot een stevige basis als (markt)onderzoeker en data-analist. Eerst in de media- en reclamewereld en later bij de overheid.
De afgelopen jaren ben ik, werkend als beleidsadviseur, infographics steeds leuker gaan vinden. De behoefte aan korte, bondige en visuele vertalingen van (onderzoeks)rapporten, beleidsplannen en verslagen groeit. Een beeld zegt immers meer dan duizend woorden en houdt de aandacht langer vast. Volgens mij is een infographic de meest gecomprimeerde vorm van kennisoverdracht. Een informatiebommetje. 
Daarom heb ik mij verdiept en ontwikkeld in het visualiseren van informatie in de vorm van dashboards, factsheets en infographics. Ik kan mijn creativiteit erin kwijt én de kennis die ik de afgelopen 15 jaar heb opgedaan komt goed van pas. Dankzij mijn jarenlange ervaring als onderzoeker weet ik raad met grote databestanden en de interpretatie van kwantitatieve data. Door mijn analytisch vermogen zie ik snel de hoofdlijnen. Mijn werk als strategisch beleidsadviseur bij een grote gemeente heeft mij een brede inhoudelijke achtergrond opgeleverd, met name in het economische en sociale domein.​​​​​​​
De combinatie van grafisch ontwerp, verstand van cijfers en inhoud maakt De Plaatjesmaker voor opdrachtgevers een one stop shop. Ook informatie die complex, gelaagd en ongestructureerd is weet ik door het stellen van de juiste vragen vaak te ordenen en terug te brengen tot de essentie.
Nieuwsgierig geworden? Bekijk mijn portfolio of neem contact met mij op.
De Plaatjesmaker Datavisualisatie & Infographics
Suzanne Bruin
De Wetering 8
1741 DK Schagen
06 485 020 08
suzanne@deplaatjesmaker.com
Terug naar boven